Heindonkenaren verbouwen gevel tot frietkraam voor feest

Heindonkenaren verbouwen gevel tot frietkraam voor feest

Heindonkenaren verbouwen gevel tot frietkraam voor feest

Print
Willebroek - De Frietmobiel zorgt op 2 april voor een heus volksfeest in Heindonk. Inmiddels is de frietgekte in het dorp toegeslagen. Zo’n vijftien bewoners hebben hun gevel versierd of omgebouwd.

Het begon allemaal met de actie van sauzenfabrikant Vandemoortele ‘Elk dorp verdient een frietje’. Met 2.219 stemmen eindigde Heindonk (Willebroek) op een derde plaats, na Doel en Pollinkhove. De gelegenheidsvereniging ‘GV Dorpsfeest Heindonk 2011’ werd boven de doopvont gehouden en werkte een feestprogramma uit. “Door de vele inwijkelingen was het dorpsgevoel een beetje verdwenen.

Door deze Frietmobiel komen mensen weer naar buiten, praten en drinken ze samen iets. Kortom, het Heindonk-gevoel is terug”, zegt Ingrid Flies (54). De vrouw heeft ondertussen samen met haar vriend Frank haar gevel vertimmerd tot frituur Manske. “Manske was mijn grootmoeder.

De pop die in het frietkraam staat, lijkt sterk op haar en dus moest ik niet lang zoeken naar een naam voor mijn frietkot”, vertelt Ingrid, die hoopt dat de Frietmobiel opnieuw de aanleiding mag zijn van vele toekomstige volksfeesten in de Willebroekse deelgemeente.

Ook chocoladen frietjes

Het dorpsfeest gaat zaterdag 2 april rond 10u van start. Op het programma staan onder meer de ‘Fabulous tuningday’, een verenigingenmarkt, spellenmarkt, ballonwedstrijd, pannaveld, zeil- en surfsimmulatie, kermis, dansgroep Soley en optredens van Wim Leys, Claude Cologne, Maze of Stone en schlagerkoning Steve Tielens. “Inmiddes heeft Wafelland belooft dat ze ook 1.500 bezoekers gratis pakjes ‘chocofrites’ geven.

Uiteraard worden er ook échte frieten geserveerd door de Frietmobiel van Vandemoortele. Deze week heeft ook Charel Van Domburg toegezegd. Hij treedt samen met Frituur Paula van 20 tot 22u op”, zegt Eddy Bevers van het ‘GV Dorpsfeest Heindonk 2011’.

JB

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio