Romelu Lukaku mist ook match tegen Azerbeidzjan

Romelu Lukaku mist ook match tegen Azerbeidzjan

Romelu Lukaku mist ook match tegen Azerbeidzjan

Print
Romelu Lukaku komt dinsdag niet in actie in het EK-kwalificatieduel in het Koning Boudewijnstadion tussen de Rode Duivels en Azerbeidzjan. Dat heeft bondscoach Georges Leekens maandag op een persconferentie laten weten.

Het 17-jarige goudhaantje van Anderlecht blesseerde zich zaterdag op training aan de aanhechting van de quadriceps aan de heup. "Hij heeft geen scheurtje opgelopen en is zowel medisch als fysiek in orde om te spelen, maar ik wil geen risico lopen met hem", stelde de bondscoach.

"Ik ben verantwoordelijk voor hem en ik neem geen risico's met een speler. Dit heeft niets te maken met Anderlecht, maar wel met Romelu zelf. Er ligt veel druk en verantwoordelijkheid op zijn schouders. De wereld rond hem verandert voortdurend en we moeten ook naar zijn toekomst kijken", aldus Leekens.

"Romelu is en zal ook in de toekomst nog een heel belangrijke speler voor de nationale ploeg zijn en we zullen hem nog veel nodig hebben. Misschien zou de angst om opnieuw geblesseerd te raken nu nog te groot zijn. Daarom neem ik liever geen risico's met hem. Ik denk in het voordeel van de speler".

Wie de plaats van Lukaku inneemt diep in de spits, moet nog blijken.

Foto Photonews

Meer voetbalnieuws