Parkeren aan scholen mag tijdens vakantie

Parkeren aan scholen mag tijdens vakantie

Parkeren aan scholen mag tijdens vakantie

Print
Mechelen - Tijdens lange schoolvakanties mag iedereen voortaan parkeren op de plaatsen die voorbehouden zijn voor scholen. Nochtans moeten twee buurtbewoners in de Caputsteenstraat boetes tot 120 euro betalen, omdat ze vorige zomervakantie op een van die plaatsen stonden.

Op weekdagen is het verboden om tussen 8 en 18u je auto te parkeren op een van de parkeerplaatsen vlak voor het Lyceum, een school in de Caputsteenstraat die zowel kleuter-, lager- als middelbaar onderwijs aanbiedt. Die parkeerplaatsen zijn dan voorbehouden voor de schoolbus. Tijdens vakanties rijdt de schoolbus niet. Toch kregen drie buurtbewoners tijdens de grote vakantie vorig jaar een fikse boete, omdat ze hun auto op een van de voorbehouden parkeerplaatsen hadden gezet.

“Ik heb in één week tijd twee boetes van 50 euro gekregen. De eerste boete kreeg ik eind juli, de tweede volgde begin augustus”, zegt buurtbewoner Steve Noëz. “Ik heb de politie gemaild dat die boetes onterecht zijn, omdat het grote vakantie was en ik dus niemand heb gehinderd Maar na enkele weken staken er aanmaningen van het parket in zijn brievenbus. De twee boetes werden verhoogd tot 60 euro. "Ik betaal ze niet en wil mijn verhaal doen op de politierechtbank. Vroeger dekte de politie van Mechelen het verbodsbord om te parkeren tijdens de vakanties af. Vorige zomer zijn ze dat vergeten. Ik zie niet in waarom ik daarvoor moet boeten.”

Zeventien scholen

Steve en Lars stuurden in naam van het Buurtcomité Caputsteenstraat een brief naar de politie om de zaak nogmaals aan te kaarten. In een antwoord op die brief zegt politiecommissaris Ghislain Herman dat bewoners hun auto tijdens langere vakanties wel voor de school mogen parkeren. “De signalisatie zal tijdens de paas-, kerst- en grote vakantie worden afgedekt. Voor de herfst- en krokusvakantie verandert er niets”, zegt Herman. De regeling geldt ook voor 16 andere scholen in Mechelen.

CWIL, SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio