SAVE-paneel voor verongelukte Jan Vermeiren onthuld

SAVE-paneel voor verongelukte Jan Vermeiren onthuld

SAVE-paneel voor verongelukte Jan Vermeiren onthuld

Print
Beerse - Ruim honderd familieleden en vrienden onthulden zondag op de Antwerpseweg in Beerse een SAVE-bord ter nagedachtenis van de verongelukte Jan Vermeiren (21). “Jan, met dit bord geef ik je een stem”, liet mama Ingrid voorlezen.

Precies op de plaats waar op 13 januari 2008 de 21-jarige Jan Vermeiren uit Vlimmeren (Beerse) met zijn auto tegen een boom verongelukte, prijkt voortaan een SAVE-bord van de Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). SAVE staat voor Samen Actief voor een Veilig Verkeer. Meer dan honderd familieleden en goede vrienden brachten zondagnamiddag op de Antwerpseweg in Beerse hulde aan hun overleden zoon, broer of makker. De klinkerlegger zou woensdag precies 25 jaar geworden zijn. Zijn moeder, Ingrid Hereijgers, liet Niels Van Laer, de beste vriend van Jan, een pakkende tekst voorlezen.

“Die bewuste dag vergeet ik nooit. We waren bij vrienden en kregen telefoon van de politie met de melding dat er een zwaar ongeval was gebeurd”, verwoordde Ingrid. “Onderweg naar het ziekenhuis was ik ervan overtuigd dat mijn stoere, sterke zoon dit zou overwinnen. Maar je hebt het niet gehaald. Het was net alsof je sliep. We zien elkaar zeker nog terug. Jan, dit bord is voor je 25ste verjaardag. Met dit bord geef ik je een stem, zodat je kan zeggen: mannekes, opgepast in het verkeer.”

Coldplay

Tussen de huldigingen door weerklonk muziek van Coldplay en Rob De Nijs. Zus Kristien Vermeiren (27) sprak erg moedig de aanwezigen toe. “Jan, iets meer dan drie jaar geleden heb je ons onbewust de schrik op het lijf gejaagd”, vertelde ze. “Nu bel je me niet meer om me te vragen om spaghetti te maken of om je petekind Amber te mogen horen of zien. Ik mis de kleine, stomme dingen, zoals het zien hoe je met je vrienden en met ons Amber omging. Of hoe je met mij een “trage” danste en zei hoe trots je wel niet op me was. Wel, grote broer, ik ben ook trots op jou. Jouw petekind gaat nu naar school en heeft soms streken van jou.”

De aanwezigen legden ook nog bloemen neer bij het pas onthulde SAVE-bord. Een medewerkster van OVK las de namen van andere verongelukte jongeren voor. Na de plechtigheid vond een bijeenkomst plaats in Den XO in Oostmalle, de stamkroeg van Jan.

Bart Van Den Langenbergh

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio