Natuurpunt Schijnvallei zet 4.192 dieren veilig over

De zesde editie van de paddenoverzet van Natuurpunt Schijnvallei brak dit jaar alle records. In totaal werden er aan De Pont en aan de Rode Dreef 4.192 amfibieën veilig de straat overgezet.

hdelsaerdt

Aan De Pont werden er 2.910 dieren veilig naar de andere kant van de straat geholpen, waarmee het record van 2010 (2.269 dieren) werd verbroken. Aan de nieuwe overzetplaats aan de Rode Dreef, waar vorig jaar nog massaal dieren werden overreden, werden nu 1.282 exemplaren overgezet. Met een totaal van 4.192 dieren in de gemeente maken de vrijwilligers van Natuurpunt het verschil. “Inzake padden zelf zijn we absoluut geen zwaargewicht”, weet Lode Rubberecht van Natuurpunt Schijnvallei. “Maar wat bruine kikkers betreft, zijn we goed voor 81% van de bruine kikkers, die in de provincie Antwerpen werden overgezet. Op Vlaams niveau spreken we nog van 37%.”

Voor de vinpootsalamander kan Schilde ook voortreffelijke cijfers voorleggen. “99% (stand van zaken 27 maart, red.) van de vinpootsalamanders die in de provincie werden overgezet, werden hier overgezet”, verduidelijkt Rubberecht. “Dit vertegenwoordigt maar liefst 46% van het Vlaamse totaal. Dit jaar was een goed amfibieënjaar. Maar de mooie resultaten konden enkel gerealiseerd worden dankzij de ruggensteun van het gemeentebestuur en al onze vrijwilligers, die samen meer dan 800 uren geklopt hebben.”

SERUMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio