Helemaal Zen in de Poppelse natuur

Print
Ravels - In de rustige omgeving van het Poppelse gehucht Aarle openen Fran Godschalk en Charlotte Smits hun nieuwe bed and breakfast Het Schalks Genot. De vier sfeervolle kamers, met namen als 'Zen' en 'Pure Wood', laten gasten uitrusten in een groene omgeving.
De oude varkensstal achter de woning van Fran (49) en Charlotte (42) aan de Aarledijk onderging het voorbije halfjaar een grondige transformatie. "In juni zijn de werken gestart", vertelt Fran. "Intussen zijn de vier kamers klaar en ontvingen we in februari onze eerste gasten, een bandje uit Parijs." Fran en Charlotte doopten hun nieuwe B&B 'Het Schalks Genot', een verwijzing naar Fran's achternaam Godschalk. Ook de vier kamers kregen welluidende namen toebedeeld: Long Island, Zen, Etnic en Pure Wood. "Elke kamer is ingericht naar een ander thema ", zegt Charlotte. "De kamer Zen straalt bijvoorbeeld pure rust uit, waar bij Etnic warme kleuren en gezelligheid primeren. Die thema's komen in heel de kamer terug, van het plafond tot de vloer, de schilderijen, tafeltjes en kussens. Naast de vier kamers, is er ook een gemeenschappelijke ruimte, een terras en een zwembad voor de gasten."

Camping in Provence

Het idee om een B&B te starten speelt al jaren bij Fran en Charlotte. "Zo'n elf jaar geleden, toen Charlotte en ik pas een koppel waren, trokken we samen met mijn twee kinderen naar de Franse Provence", vertelt Fran. "Daar stond een leuk huisje met een groot stuk grond te koop en even hebben we er over gedroomd om op Franse bodem een camping te beginnen. Maar uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat we niet zonder onze familie en vrienden zouden kunnen. Sindsdien begon het idee van een B&B in Poppel te spelen. En nu het zover is, gaan we er voluit voor. Charlotte, die in het Nederlandse Tilburg in de jeugdpsychiatrie werkt, zegt haar job op om volledig ter beschikking van de gasten te staan. Ikzelf blijf wel als zwembadbouwer werken."

Wie denkt dat Poppel een uithoek is waar niets te beleven valt, slaat de bal volgens het vrolijke koppel helemaal mis. "De natuur, met onder andere de Regte Heide, is hier prachtig", vindt Fran. "Voor onze gasten stippel ik graag wandel- en fietstochten uit, en wie wil kan bij mij terecht voor een workshop tekenen. We hebben ruimte voor gasten die graag hun paard meebrengen. En voor wie ’s avonds zin heeft om gezellig te tafelen, tovert Charlotte als een echte keukenprinses hapjes en gerechten op tafel."

www.hetschalksgenot.be

Tel: 014-65.64.41

Kathleen VAN BEURDEN

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio