Zwijndrecht deze week in de ban van asfaltwerken en verkeersomleidingen

Zes straten in Zwijndrecht, waaronder een deel van de belangrijke verkeersas Statiestraat - Pastoor Coplaan, krijgen deze week een nieuwe asfaltlaag. Met de nodige wegomleidingen tot gevolg. Bij droog weer zouden de werken op maandag 4 april afgerond moeten zijn.

Dietrich Marten

Aannemer Aswebo uit Drongen start vandaag, maandag 28 maart, met de voorbereidende werken om het asfalt volledig af te schrapen en opnieuw aan te leggen. Hierdoor zal het verkeer op verschillende plaatsen moeten omrijden. “Het asfalt is op sommige plaatsen in zeer slechte staat, te wijten aan slijtage en het vriesweer de voorbije winter”, verklaart Christel Janssens van de gemeentelijke technische dienst. “Indien het weer deze week droog blijft zullen de werken op maandag 4 april afgerond zijn. Anders zal het iets langer duren want asfalteren bij regenweer is onmogelijk.” De werken op de hoofdas Statiestraat - Pastoor Coplaan zullen voor de grootste verkeershinder zorgen. Daar wordt het gedeelte tussen de spoorweg en de oversteekplaats met verkeerslichten richting Burcht volledig afgesloten.

"Ongelukkige timing"

“Ongelukkige timing” De gemeente belooft de hinder zoveel mogelijk te zullen beperken. Maar net aan de Pastoor Coplaan 25 opent bloemkunstenaar Stefan Van Berlo op 1,2 en 3 april de nieuwe locatie van zijn winkel Bloem-Illusie. Van Berlo moest eind vorig jaar noodgedwongen verhuizen nadat een brand op 27 december zijn winkel aan Dorp West in de as legde. “De timing van deze werken valt zeer ongelukkig”, vindt hij. “Volgens de gemeente kan alles hier bij droog weer al op zaterdag 2 april opgelost zijn. Bij slecht weer beloofden ze mij alsnog bereikbaar te blijven, parkeren kan dan tot aan de verkeerslichten hier vlakbij. We kunnen alleen maar hopen dat alles goed meevalt want het openingsweekend verplaatsen gaat nu niet meer.”

Omleidingen Het wordt dus omrijden deze week in Zwijndrecht. De belangrijkste omleiding, voor de as Pastoor Coplaan - Statiestraat, loopt via de Heidestraat, Heilige Geesthoek en de Adhemar Borinstraat.Naast het gedeelte tussen de spoorweg en de verkeerslichten krijgt de Pastoor Coplaan ook tussen de Verbindingstraat en de Vrijheidstraat een nieuwe asfaltlaag. Daarnaast worden de Fortlaan, Lindenstraat, Molenbergstraat en Pijlstraat volledig afgesloten. Het asfalt op de Lindenstraat wordt aangepakt tussen de asfaltverharding voorbij de bebouwde kom en de bedrijvenzone. In de Dorpstraat te Burcht wordt tussen 9u en 16u slechts een halve rijbaan afgesloten voor kleine herstellingswerken. De aannemer voorziet in samenspraak met de politie de nodige wegomleidingen (meer details hierover op plattegrond in de krant van maandag 28 maart).

Info: technische dienst Zwijndrecht, 03 250 48 70.

Dietrich Martens

MEER OVER Zwijndrecht

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio