Twee gewonden op E19 in buurt van verkeersactie Go For Zero

Print

Twee gewonden op E19 in buurt van verkeersactie Go For Zero

Maandagochtend zijn twee gewonden, onder wie een zwaargewonde, gevallen bij een ongeval op de E19 richting Antwerpen. Vier voertuigen raakten betrokken bij een kop-staartaanrijding. Het ongeval gebeurde een eindje voorbij een kijkfile aan het Go For Zero-centrum aan het tankstation van Rumst.

Onder het motto 'Go For Zero' willen de FOD Mobiliteit en het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid het aantal verkeersslachtoffers terugdringen. Er vallen nog steeds 940 doden per jaar in het verkeer. Daarom kunnen mensen in het Go For Zero-centrum kennismaken met de nieuwste technologieën rond verkeersveiligheid.

De interesse van de automobilisten op de E19 was in ieder geval gewekt. Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum meldt dat er een kilometerlange kijkfile ontstond, waardoor er ook een file in de andere richting kwam te staan.

Eerst werd gedacht dat de verkeersactie de botsing tussen vijf voertuigen had veroorzaakt, maar volgens getuigenissen lag het aan een voertuig dat plots van rijstrook veranderde.

Beeld: VTM

.

Nu in het nieuws