Zwarte vlaggen tegen nieuwbouwproject

Print
Brasschaat - Het actiecomité dat in de wijk Driehoek protesteert tegen de plannen voor een nieuwbouwproject tussen de Prins van Oranjestraat en De Aard zette de buurtbewoners ertoe aan de gevels met zwarte vlaggen te behangen. "Er wordt geen rekening gehouden met onze argumenten", zo luidt het.

Nadat het Brasschaatse gemeentebestuur een eerder ingediend project negatief had geadviseerd, gaat zij nu wel akkoord met de plannen voor een uitgedunde versie. Het gaat nu om 15 appartementen.

"Het gemeentebestuur doet alsof er slechts over de mobiliteit dient gepraat, maar wij hebben toch wel wat meer bezwaren tegen dit project", zo zegt Ann Louis in naam van de omwonenden. "Het lijkt nu wel alsof dit project geen overlast met zich zal meebrengen. Het gemeentebestuur, doet ook alsof er geen inkijk zal zijn vanuit de nieuwbouw in onze woningen. Wij zien alweer een stuk groen verdwijnen en als het gebouw er staat, zullen wij uitkijken op een stenen blok", zo voegt Ann Louis er nog aan toe.

De bewoners willen het laatste stukje groen, een binnenterrein omringd door huizen niet verloren zien gaan. Ons lijkt het alvast zinvoller dit gebied te gebruiken voor het algemeen welzijn van de omwonenden. Er zou een speelplein kunnen komen. Tenslotte willen we nog vermelden dat de plannen aangeven dat hier geen meergezinswoningen mogen worden gebouwd", zo voegt Ann Louis er nog aan toe.

Jan Brys

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio