Berlusconi voor het eerst in acht jaar voor de rechter

Berlusconi voor het eerst in acht jaar voor de rechter

Berlusconi voor het eerst in acht jaar voor de rechter

Print
De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft zich maandagmorgen aangediend bij het gerecht in Milaan voor een inleidend verhoor, met het oog op een mogelijk proces. Dat meldt het Franse persbureau AFP.

Het gaat om het eerste verhoor in een reeks van vier of vijf, waarbij zal worden beslist of de premier al dan niet terecht moet staan wegens fiscale fraude en misbruik van vertrouwen in het kader van vermoedelijk gesjoemel met televisierechten. Als mediamagnaat zou Berlusconi met zijn onderneming Mediatrade belastingen hebben ontdoken en oneerlijk zaken hebben gedaan bij de verkoop van film- en televisierechten.

Gesloten deuren

Het verhoor vindt plaats achter gesloten deuren, maar voor het gerechtsgebouw in Milaan werd 'Il Cavaliere' toegejuicht door enthousiaste aanhangers. Berlusconi noemt de beschuldigingen "ongefundeerd en belachelijk". Het was voor het eerst in acht jaar tijd dat Berlusconi zich op een rechtszitting liet zien.

Er lopen al vier zaken tegen de Italiaanse premier. Hij wordt er onder meer van beschuldigd betaalde seks te hebben gehad of bevorderd met minderjarige meisjes.

.

Nu in het nieuws