Arrestaties na verkrachting Libische vrouw

Arrestaties na verkrachting Libische vrouw

Arrestaties na verkrachting Libische vrouw

Print
De zoon van een hoge Libische officier is een van de vijf mannen die gearresteerd werden nadat een vrouw beweerde verkracht en gemarteld te zijn door mannen van het regime van Kolonel Kadhafi.

Zaterdag werd een persconferentie van de Libische regering grondig verstoord toen een vrouw riep dat ze verkracht was door Libische Kadhafi-militairen. De journalisten ter plaatse probeerden de vrouw te interviewen, maar werden daarbij gehinderd door aanwezige agenten in burger, die haar letterlijk probeerden de mond te snoeren. Een cameraploeg van Sky News kreeg een pistool op zich gericht toen ze door bleven filmen.

De vrouw, Iman al-Obeidi, een uit Benghazi afkomstige afgestudeerde juriste, kon nog kwijt dat ze twee dagen was vastgehouden en liet ten bewijze haar polsen en benen zien, die door handboeien verwond waren.

Wapens

De Libische minister van Buitenlandse Zaken Khalid Kaim heeft nu tegen Sky News gezegd dat vijf mannen opgepakt zijn in het kader van een onderzoek dat loopt op basis van de beschuldigingen van al-Obeidi. Kaim gaf aan dat de veiligheidsdiensten het incident "verkeerd hadden aangepakt" en dat er "geen wapens hadden mogen worden getrokken."

Een woordvoerder van de Libische regering liet op een persconferentie eveneens weten dat de beweringen van mevrouw al-Obeidi nu zeer serieus worden genomen door het regime. Hij liet weten dat de vrouw een advocaat was toegewezen en dat ze in goede gezondheid verkeert. De komende dagen zou ze buitenlandse journalisten te woord kunnen staan.

Zondag marcheerden honderden vrouwen door het rebellenbolwerk Benghazi om Iman al-Obeidi te steunen.

Bekijk hieronder de beelden van Sky News van de verstoorde persconferentie:

Beeld: Sky News

Nu in het nieuws