Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nucleaire thema's in 'The Simpsons' geweerd?

Nu de kerncentrale van Fukushima een steeds groter gevaar voor de volksgezondheid begint te vormen, vragen tv-stations zich af of ze nucleaire grappen in de tv-reeks 'The Simpsons' niet moeten schrappen.

ssimons

In 'The Simpsons' zitten nogal wat nucleaire thema's. Zo werkt Homer Simpson in de kerncentrale van Springfield, komen er vissen met drie ogen voor door mutaties ten gevolge van kernafval en is er een stripheld met de naam Radioactive Man.

Het private Duitse televisiestation Pro7 gaat de afleveringen waarin het gaat om een kernongeluk alvast van het scherm bannen. "Wij trekken alle afleveringen na en wij zullen geen enkele uitzenden die tot controverse kunnen leiden", zegt woordvoerster Stella Rodgers. "Maar uiteraard kunnen wij de inhoud van de serie niet helemaal wijzigen."

Volgens de New York Daily News zouden ook tv-zenders in Zwitserland en Oostenrijk overwegen gevoelige scènes rond kernenergie te censureren.

Bekijk ook deze YouTube-video:

In Engeland censureerde de BBC ooit een grap over prinses Diana. Dronkenlap Barney zei namelijk: "Is dat prinses Diana? Oh, nee, wacht, het is maar een hoop afval".

Vastgoed

Jobs in de regio