Onderhoudswerken in Antwerpse tunnels

Volgende week zullen er onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden in de Liefkenshoektunnel, de Frans Tijsmanstunnel en de Bevrijdingstunnel op de A12. De werken zullen 's nachts plaatsvinden, om de hinder voor het doorgaand verkeer tot een minimum te beperken.

pirombouts

De Frans Tijsmanstunnel zal het eerst onder handen genomen worden. In de nacht van maandag 4 april op dinsdag 5 april vinden werken plaats in de koker richting Nederland, de volgende nacht is de koker richting Gent aan de beurt. De werken beginnen om 19u, beide tunnelkokers zullen vanaf half zes 's ochtends weer toegankelijk zijn.

In de Bevrijdingstunnel zullen beide kokers in de nacht van woensdag 6 april op donderdag 7 april afgesloten zijn tussen 21 en 6 uur. Het verkeer voor Antwerpen of Nederland kan langs de tunnel rijden voorbij de onderhoudswerken. Wie richting Brussel moet, moet via de Jan De Vostunnel gaan.

De Liefkenshoektunnel is de laatste in rij. De koker richting Gent is van donderdag op vrijdag niet toegankelijk, in de nacht van vrijdag op zaterdag is dat de de koker richting Nederland. De werken daar worden uitgevoerd tussen acht uur 's avonds en zes uur 's morgens. Het verkeer geraakt telkens via de andere tunnelkoker aan de andere kant van de Schelde.

Foto Photonews

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio