Nieuwe Porsche-aandelen kosten 38 euro

Nieuwe Porsche-aandelen kosten 38 euro

Nieuwe Porsche-aandelen kosten 38 euro

Print
Porsche wil 5 miljard euro ophalen via een aandelenuitgifte. Met het geld wil de sportwagenfabrikant zijn schuldenlast terug dringen en zo de weg vrijmaken voor de beoogde fusie met Volkswagen.

De sportwagenbouwer uit Zuffenhausen torst een schuld van ongeveer 6,3 miljard euro. Die schuld is grotendeels het resultaat van een ambitieuze maar mislukte poging om het veel grotere Volkswagen in te lijven.

Volkswagen heeft momenteel een belang van 49,9 procent in Porsche en wil de resterende aandelen overnemen. Daarover hebben beide autodynastieën na lang kibbelen een akkoord.

Porsche biedt 131,25 miljoen aandelen aan tegen 38 euro per aandeel. Bestaande aandeelhouders hebben een voorkooprecht (voor elke 4 aandelen in bezit hebben ze recht op 3 nieuwe aandelen). De inschrijvingsperiode loopt van 30 maart tot 12 april. De grootaandeelhouders van Porsche, de families Porsche en Piëch en de Golfstaat Qatar, hebben zichzelf ertoe verplicht hun voorkeurrecht uit te oefenen.

Er is haast bij. In juni moet Porsche een deel van de schulden terugbetalen. Porsche wil de schuldenlast beneden de 2 miljard euro krijgen. Het Porsche-aandeel verloor vanmorgen in Frankfurt 4 procent en noteerde omstreeks 10.20u nog met een verlies van bijna 3 procent op 54,50 euro.

Meer financieel nieuws over Porsche vindt u op Finanznachrichten.de.

.

Nu in het nieuws