Misbruikte Roemeense zusjes vertrekken naar Boekarest

Misbruikte Roemeense zusjes vertrekken naar Boekarest

Misbruikte Roemeense zusjes vertrekken naar Boekarest

Print
De drie misbruikte Roemeense zusjes die de voorbije maanden bij enkele Oost-Vlaamse gastgezinnen verbleven, werden naar Boekarest overgebracht. Dat meldt Evergems schepen en pleitbezorger Johan Van hove van op de luchthaven van Zaventem. Hun vertrek uit Zottegem wordt ook bevestigd door een betrouwbare bron.

Volgens Van hove zijn de drie zusjes met een vlucht van de lagekostenmaatschappij Blue Air om 10.50 uur opgestegen richting Boekarest. Vermoedelijk werd ook in begeleiding voorzien, omdat er een kind jonger dan vijf jaar aanwezig is.

De drie kinderen zijn maandagmorgen naar Zaventem vertrokken vanuit het CKG uit Zottegem, waar ze sinds kort verenigd werden. Dat werd bevestigd door een betrouwbare bron. De gastgezinnen zijn niet op de luchthaven aanwezig en er zijn ook geen sympathisanten. "De ouders zijn er om emotionele redenen niet", aldus Van hove. "Het was voor hen ook een bewuste keuze, want in het belang van de kinderen wilden ze elke mogelijke scène vermijden."

Misbruikt

Het is onduidelijk waar de kinderen Brigitta (4), Andrea (7) en Christina (10) in Roemenië ondergebracht zullen worden. De kinderen werden ernstig seksueel misbruikt door hun (stief)vader en andere mannen. Hun (stief)vader werd daarvoor veroordeeld tot twee jaar cel. De man werd na zijn voorwaardelijke vrijlating naar Roemenië uitgewezen, en zit daar opgesloten.

Bij de Dienst Vreemdelingenzaken was maandagvoormiddag voorlopig niemand bereikbaar.

Beeld: Photonews

.

Nu in het nieuws