Directie Lessius wil krokusvakantie afschaffen

Print
Sint-Katelijne-Waver - De directie van de Lessius Hogeschool stelt voor om vanaf volgend schooljaar de krokusvakantie af te schaffen en te vervangen door een lesvrije week na de semesterexamens. Het schooljaar zou ook één week later starten. Meer dan 300 leerkrachten en leerlingen protesteren tegen dat voorstel.

“We willen de krokusvakantie vervangen door een lesvrije week op het einde van de semesterexamens. Nu komt de krokusvakantie eerder ongelegen. We zijn net met de lessen begonnen en we moeten alweer een pauze inlassen. Als we in plaats daarvan begin februari een lesvrije week invoeren, dan kunnen de leerkrachten en studenten langer uitblazen na de eerste examens”, zegt departementshoofd Handelswetenschappen Annemie Gommers. “Een tweede voorstel is om het schooljaar een week later te laten beginnen. Volgend schooljaar zouden we dan niet op 19 september, maar op 26 september van start gaan. Daarmee volgen we het voorbeeld van de universiteiten. We zouden die verloren week in het schooljaar niet inhalen", zegt Gommers.

Meer dan 300 leerkrachten en leerlingen hebben een petitie getekend tegen het voorstel van de directie. Maandagnamiddag leggen verschillende leerkrachten uit protest het werk neer. In plaats van les te geven, wonen ze dan een informatiesessie van de Christelijke Onderwijscentrale op campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver bij.

CWiL

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio