Wodca-acties worden nog strenger

Wodca-acties worden nog strenger

Wodca-acties worden nog strenger

Print
Antwerpen - Tijdens een grootscheepse Wodca-actie afgelopen zaterdag heeft de Antwerpse gouverneur Cathy Berx de resultaten bekendgemaakt van de controles in 2010. Daaruit blijkt dat Wodca-acties hun nut hebben, dat ze zeker zullen blijven en in de toekomst zelfs nog strenger zullen worden.

“Het totaal aantal ongevallen ’s nachts tijdens de weekends is licht gestegen”, licht de gouverneur toe. “Alleen in het arrondissement Antwerpen noteren we een lichte daling, maar die winst wordt volledig tenietgedaan door hogere cijfers in de arrondissementen Mechelen en Turnhout."

Go for zero

"Ondanks al onze inspanningen is het aantal dodelijke slachtoffers niet teruggedrongen. De enige winst maken we bij het aantal zwaargewonden, maar daartegenover staan dan weer opvallend meer lichtgewonden”, legt Berx uit.

Gouverneur Berx zegt tevreden te zijn over het werk van de politie, maar niet van het uiteindelijke resultaat. “Meer en strengere controles zijn een mogelijkheid. Ook in onze provincie willen we de slogan Go for zero hard maken”, besluit ze.

Jef WIJCKMANS

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio