"Ook Sirte in handen van de Libische rebellen"

Ook Sirte in handen van de Libische rebellen

"Ook Sirte in handen van de Libische rebellen"

Print
De Libische rebellen beweren dat ze Sirte, de geboortestad van Kolonel Kadhafi, veroverd hebben. Dit wordt echter door verschillende bronnen tegengesproken. Een correspondent van het Amerikaanse Sky News, die zich in Sirte bevindt, meldt dat de stad nog altijd in handen van de regering lijkt te zijn.

Deze morgen werd de stad evenwel opgeschrikt door negen explosies. De ontploffingen zouden het werk zijn van een luchtaanval van de internationale coalitie. Dat meldt een journalist van het Franse persbureau AFP. Of de aanvallen enige aanvallen hebben aangericht is nog niet bekend. Inmiddels is de rust in de stad wedergekeerd.

Zondag hebben Belgische F-16's voor het eerst succesvol een bombardement op een Libisch gronddoelwit uitgevoerd. Waar de beschieting plaatsvond is niet bekend gemaakt.

Opmars

De opstandelingen zijn bezig aan een opmars richting het westen van het land. Zaterdag werd de oostelijk gelegen stad Ajdabiya in beslag genomen, waarna de rebellen doorstootten naar de havenstad Brega. Zondag werd eveneens de belangrijke oliestad Ras Lanuf heroverd op Kadhafi's strijdkrachten.

In Misurata, ten westen van Sirte, werd gisteren nog zwaar gevochten.

.

Nu in het nieuws