Borgerhout denkt mee over Moorkensplein en buurtpark

Borgerhout denkt mee over Moorkensplein en buurtpark

Borgerhout denkt mee over Moorkensplein en buurtpark

Borgerhout - Het centrum van Borgerhout krijgt over enkele jaren een nieuw gezicht. De bewoners mochten alvast hun ideeën op papier zetten.

Borgerhout wil met een wedstrijd ontwerpers zoeken voor de heraanleg van het Moorkensplein en het nieuwe buurtpark. Maar eerst kwamen de bewoners aan het woord op een ‘plandag’. 55 bewoners waren zaterdag naar het districtshuis afgezakt.

Ze knipten en plakten dat het een lieve lust was. Margot Van de Put van Stadsplanning legt de bedoeling uit: “De deelnemers vertellen eerst hoe zij dit nieuwe centrum zien. En dan kunnen zij deze ideeën zelf op een plan zetten. Al deze informatie wordt dan later aan de ontwerpers mee gegeven.” Dezelfde oefening was eerder al in de scholen gebeurd.

En ook Samenlevingsopbouw Borgerhout had dit met zijn doelpubliek gedaan. Marleen Leys gaat voor maximaal groen. En zij wil niet alleen het doorgaand verkeer, maar ook de bus weg van het plein. Leys: “Dit centrum moet een oase van rust worden. Met mogelijkheid voor kleine activiteiten en plaats voor iedereen.”

Dageraadplaats

Marleen hoopt dat het Moorkensplein even leuk wordt als de Dageraadplaats. Tracy Enta heeft een andere kijk. Zij wil afwisselend groene en verharde stroken. Voor haar hoeven niet alle straten afgesneden te worden. En ze betreurt het verlies van parkeerplaatsen.

Ook Hanna Maes heeft duidelijk nagedacht over het nieuwe plein met park. Maes: “Ik droom van groene heuveltjes en een ondiepe waterpartij die als een riviertje door de vernieuwde zone kronkelt. Een diversiteit van planten die vogels en vlinders aantrekt. En centraal een bistro met terras.” Hanna Maes heeft nog een leuk idee. “Schilder een muur van het administratieve gebouw wit, maak er een amfitheater en dan kan je in de zomer films projecteren.”

WIDE

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio