Protest tegen autoluwe binnenstad zwelt aan

Het protest tegen de plannen voor een autoluwe binnenstad en de herinrichting van enkele straten zwelt aan. Verschillende actiecomités sturen dinsdag opnieuw een delegatie naar de Mechelse gemeenteraad.

svanhaezendonck

Leden van ‘Red de Louizastraat’ hebben vrijdag in het stadhuis een petitie met 829 handtekeningen overhandigd (foto). Ze willen alle autobussen opnieuw uit hun straat. “Zoals het al 50 jaar het geval is, want dit is een woonstraat. Een andere eis is het behoud van tweerichtingsverkeer”, zegt oud-schepen Kris Van Esbroeck.

Hij hoopt dat het gesprek iets oplevert. “Ik heb respect voor Bart Somers, maar ik weet niet wat er scheelt. Met dit plan zet hij zijn burgemeesterschap op het spel”, meent Van Esbroeck. Het actiecomité ‘Kraanbrug open’ wordt dit weekend verwacht bij de burgemeester. In de buurt van de Dobbelhuizen en Tichelrij hebben actievoerders in enkele dagen 300 tot 400 handtekeningen verzameld.De bewoners zijn bang dat het nieuwe plan veel verkeer uit de Melaan door hun straten zal jagen.

SVH

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio