Nieuw rusthuis opent in najaar 2012

Nieuw rusthuis opent in najaar 2012

Nieuw rusthuis opent in najaar 2012

Print
Lier - Als alles volgens plan verloopt, opent het OCMW in het najaar van 2012 zijn nieuw woonzorgcentrum in Lier. De eerste steen werd donderdag gelegd.

Het nieuwe woonzorgcentrum wordt aan de Transvaalstraat gebouwd op een terrein van ruim twaalfduizend vierkante meter. De werkzaamheden begonnen al in september. De nieuwbouw kost negentien miljoen euro. Het gebouw bestaat uit een kelder, een gelijkvloerse verdieping en drie verdiepingen. Onder de centrale binnentuin komt een parking met tachtig parkeerplaatsen, bovengronds kunnen 58 auto's parkeren.

"Het nieuwe woonzorgcentrum zal onderdak bieden aan 199 ouderen: 177 in het woonzorgcentrum, zeven in kortverblijf en vijftien in dagverzorging. De capaciteit aan kortverblijf trekken we dus op van drie naar zeven. Bovendien realiseren we hier een centrum voor dagverzorging die plaats biedt aan vijftien zorgbehoevenden. Dat zijn mensen die hier overdag verblijven, maar hier niet zullen blijven slapen. Zo'n centrum is een primeur voor Lier.

Hiermee komen we tegemoet aan de maatschappelijke vraag om zolang mogelijk in de eigen, vertrouwde omgeving te kunnen verblijven", zegt OCMW-voorzitter Patrick Tersago (onafhankelijk).

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio