ZIP zoekt naar meer vrijwilligers

ZIP zoekt naar meer vrijwilligers

ZIP zoekt naar meer vrijwilligers

Print
Putte - ZIP staat voor Zorgnetwerken in Putte. Vorig jaar startte het OCMW het project op met verjaardagsbezoekjes aan 85-plussers door een achttal vrijwilligers. Het OCMW wenst deze verjaardagsbezoeken verder te zetten maar zoekt daarvoor extra vrijwilligers.

Volgend jaar willen we met een Dienstencentrum beginnen. Tegen 2030 zal het aantal 80+ers verdubbeld zijn. Er is dan ook een grote vraag naar seniorenwoningen. 18% van de bejaarden leven onder de armoedegrens, vooral 85+ers. Vereenzaming is hun grootste probleem. Het burencontact wordt steeds minder. Praten gebeurt niet meer.", meent OCMW-voorzitter Lucien Verschoren (OK).

ZIP IN CIJFERS

ZIP heeft 7 vrijwilligers. Vorig jaar legden de vrijwilligers samen 380 bezoeken af bij 85+ers. François Reynaerts legde vorig jaar 80 bezoeken af, allemaal in de buurt, binnen de drie kilometer. Per maand zijn er dat voor hem 8 tot 9. Volgend jaar zullen er tussen de 4 en 500 bezoeken moeten afgelegd. Het OCMW zou de leeftijd van de bezoeken aan 85+ers graag willen verlagen maar daarvoor zijn er meer vrijwilligers nodig.

Pierre Anthonissen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio