Nieuwe VBO-voorzitter pleit voor internationaal ondernemen

Pierre-Alain De Smedt, de nieuwe voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) is aan zijn driejarig mandaat begonnen. Hij pleit voor meer aandacht voor het internationaal ondernemen en voor het indijken van het verlies aan industrie in ons land.

jvangeyte

De Smedt was al vicevoorzitter van het VBO. Nu schuift hij een rang op en volgt hij Thomas Leysen op als voorzitter. De Smedt is voorts onder meer voorzitter van Deceuninck en van Febiac.

De eerste doelstelling van de nieuwe VBO-voorzitter slaat op het internationaal ondernemen. "In onze open en geglobaliseerde economie moeten onze bedrijven zich meer dan ooit tot doel stellen met hun producten en diensten buiten onze grenzen te treden. Dat internationale succes is namelijk in hoofdzaak een kwestie van mentaliteit, vooral bij jonge ondernemers. Laten we hen helpen te ondernemen en risico's te nemen."

"We moeten ook alles in het werk stellen om de de-industrialisatie die we sinds verscheidene jaren waarnemen in te dijken. Ik ben ervan overtuigd dat ons land over vele troeven voor de industrie blijft beschikken, onder meer dankzij zijn ligging en de kwaliteit van zijn infrastructuur", aldus nog De Smedt.

JVG