Fantastische hoeden van Sint

Print
Hoboken - Wat een bezoekje aan een tentoonstelling van Stephen Jones in het MOMU, het modemuseum, allemaal kan te weeg brengen. De leerlingen van Sint-Agnes creëerden allerlei gekke hoofddeksels onder het moto "alles wat je op je hoofd zet wordt een hoed".

De feestzaal van Sint-Agnes aan de Kloosterstraat was donderdagavond het toneel van een bizarre, mooie, expressieve en uiterst creatieve modeshow; 'Hoezo hoeden?'gemaakt en gepresenteerd door de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde jaar BSO haarzorg en schoonheidsverzorging.

Aanleiding was het bezoek enkel maanden geleden aan het MOMU en de werken van Stephen Jones, die beschouwd wordt als de belangrijkste en meest radicale hoedenmakers van de 20ste en 21ste eeuw. En dat verdiende navolging. "Ze wilden dat ook proberen. 68 jonge kunstenaars gingen aan de slag met allerlei recyclagemateriaal, ongelooflijk veel fantasie, en maakten schitterende werkstukken, met tittels als 'Lonely tree of 'Chikka, een avondje uit'", vertelt Noke Van Der Elsacker, een fiere leerkracht plastische opvoeding.

"De leerlingen moesten ook in groepjes van twee samenwerken en dat was tof", beklemtonen Gianni en Naomi van het vijfde jaar. Maar ook de leerkrachten werden op enkele woensdagnamiddagen uitgenodigd voor een open atelier, om ook zelf een hoed in mekaar te steken. Het resultaat mocht er zijn en dat was ook het oordeel van het enthousiaste publiek tijdens de show. Zoveel moois moet verder getoond worden. De hoeden worden van 29 maart tot 24 april tentoongesteld in de bib van Hoboken aan de Kapelstraat 64, in een aantal winkels in het centrum van Hoboken en in de lokalen van de jeugddienst.

Hugo Wilri

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio