Boom op scoutslokaal

De toestand van de lokalen van de scouts van Heikant is al een vijftal jaar echt niet meer te doen. Erbarmelijke sanitair, geen verwarming meer, sommige lokalen zijn te gevaarlijk om in te gaan ( wat ze dan ook niet doen).

Enkele maanden geleden kreeg de scouts goed nieuws Het RUP (ruimtelijk uitvoeringsplan) rond het Paviljoen werd goedgekeurd.

redactie

Door deze wijziging is de kans groot dat hun bouwaanvraag deze keer niet wordt afgekeurd.Dit gebeurde in het verleden al enkele keren doordatde lokalen in de fout ingekleurde zone lag. De gemeente keurde de wijziging goed, nu nog de deputatie.Enkele weken was er wat commotie rond het feit dat het dossier nog niet op de juiste dienst lag, maar begin deze week, terwijl de scouts geduldig wachtte op een uitspraak, sloeg het noodlot, begin deze week toe. Eenboom viel op één van de lokalen.

Bert Van Geldorp van de scouts Heikant: "De gemeente had de opdracht gegeven, om enkele zieke bomen te vellen. Één van de bomen is op het lokaal gevallen.Hierdoor zitten nog meer in de problemen.Want nu hebben we nog een lokaal minder. Of er een noodoplossing moet komen weten we op dit moment nog niet. Misschien is het beter te wachten op de uitspraak van de deputatie. Hopelijk krijgen we snel duidelijkheid. Burgemeester Van Tichelt (CD&V) : "Het is misschien een geluk met een ongeluk. Nu wordt de toestand echt dramatisch . Ik heb dan ook al contact opgenomen met de provincie om de procedure nog sneller te laten verlopen."

Kris PeetersMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio