"Stad hoort een dag per jaar aan jogger toe"

Stad hoort een dag per jaar aan jogger toe

"Stad hoort een dag per jaar aan jogger toe"

Print
Op een zondag in april nemen dik 25.000 dravers en een veelvoud aan volgers/ supporters/tassendragers de Metropool in. Wat betekent de 10 Miles voor Antwerpen en omgekeerd? Ludo Van Campenhout, zelf een fervent loper, geeft uitleg.

Met een boutade: de 10 Miles verkiest tunnels, maar bouwt bruggen.

“Dat evenement is het symbool van ons sportbeleid”, betitelt Schepen van Sport Ludo Van Campenhout.

“Twee derde van de Antwerpenaars doet actief aan sport. Dat is trouwens een van de redenen waarom wij verkozen werden tot Europese Sporthoofdstad van 2013. Zo’n 10 Miles stimuleert mensen om zelf aan de slag te gaan. Hoeveel Sinjoren beginnen niet te trainen met het oog op die zondag in april? Ga eens naar de parken op zondagmorgen: dat zijn er duizenden. Ook al kost het de stadskas wat geld en zorgt het voor een logistieke belasting, binnen het stadsbestuur moet hierover nooit enige politieke strijd gevoerd worden."

Stad hoort aan jogger toe

“Zelfs de discussie over de passage doorheen de Kennedytunnel is ondertussen gaan liggen. Ik zeg volmondig: één dag per jaar hoort deze stad aan de jogger toe. Zoals dat in Londen, New York of Berlijn het geval is. Het is alleen jammer dat we die massa niet meer doorheen het oude stadscentrum krijgen."

Opbrengst

"Wat het evenement de stad opbrengt? Daarover zijn nog geen studies geweest, maar de terugverdieneffecten via horeca bij voorbeeld zijn meer dan aanzienlijk. Ach, dergelijke studie is zelfs niet nodig om ons te overtuigen van de waarde van de 10 Miles.”

MV

www.gva.be/fit