Bourgeois trekt 3 miljoen uit om integratie migranten te bevorderen

Print

Bourgeois trekt 3 miljoen uit om integratie migranten te bevorderen

Vlaams minister van Inburgering en Integratie Geert Bourgeois roept organisaties, verenigingen, lokale besturen, integratiediensten, etc op om projecten in te dienen voor de integratie van nieuwe Vlamingen. Daarvoor is 3 miljoen euro ter beschikking van het Federaal Impulsfonds voor het Migrantenbeleid (FIM).

De goedgekeurde projecten die door het Impulsfonds worden gesubsidieerd moeten hoofdzakelijk gericht zijn op personen van vreemde afkomst of nationaliteit. In dat kader dienen de Nederlandstalige projecten te beantwoorden aan drie Vlaamse beleidsprioriteiten:

- Verbeteren van de onderwijspositie en bevorderen van de toegang tot onderwijs en Nederlandse taalstimulering; - Verbeteren van de opleidingskansen en de arbeidsmarktpositie; - Bevorderen van het samenleven.

Minister Bourgeois: “Deze projectoproep is een unieke kans voor allerhande projecten om integratie in onze samenleving waar te maken. De Vlaamse prioriteiten richten zich op onderwijs, werk en Nederlandse taalondersteuning, de speerpunten voor integratie. Ik roep de projectaanvragers op om creatief en vernieuwend uit de hoek te komen.”

"Belangrijk is dat de projecten het regulier beleid versterken en inspelen op knelpunten die een vlotte integratie van nieuwkomers belemmeren."

Projectaanvragen kunnen tot en met 13 mei 2011 ingediend worden. Meer informatie vindt u op de website www.integratiebeleid.be (Federaal Impulsfonds voor Migrantenbeleid).

.

Nu in het nieuws