Hof ziet geen reden om veroordeling van Outlaw te herzien

Hof ziet geen reden om veroordeling van Outlaw te herzien

Hof ziet geen reden om veroordeling van Outlaw te herzien

Print
Mechelen - Het hof van beroep in Antwerpen vindt de nieuw aangevoerde elementen niet beslissend genoeg om de veroordeling van André "Mad Max" Renard (centraal op de foto) te herzien. Het hof besliste donderdag dan ook om een negatief advies uit te brengen aan het Hof van Cassatie. André Renard behoort tot de Mechelse tak van de motorbende Outlaws.

Zijn medelid Jan "Jakke" Wouters werd in april 2000 met kogels doorzeefd op het clubdomein in Mechelen. Zijn schoonbroer Ambrosio "Chico" Monteagudo Pagan (links op de foto), André Renard en Frank Coppens (rechts op de foto) waren toen aanwezig, maar ontkenden iedere betrokkenheid. Ze kregen in 2005 alle drie levenslang van het Antwerpse assisenhof.

Zak met wapens

Vijf weken na het proces bekende Chico dat hij Jakke tijdens een ruzie gedood had. Renard en Coppens hadden hem enkel geholpen bij het dumpen van het lijk en de opkuis. Een dag na die nieuwe verklaring vond Chico's advocaat een zak met wapens voor zijn deur.

Volgens de advocaat van Renard maken die twee nieuwe elementen een herziening mogelijk, maar het openbaar ministerie en de burgerlijke partijen denken daar anders over. Zij geloven niet dat Jakke het slachtoffer werd van een simpele ruzie onder schoonbroers en blijven erbij dat het om een geplande executie ging met toestemming van de clubhiërarchie.

Drie schutters

De ballistisch deskundige kan ook niet met 100 procent zekerheid zeggen dat de teruggevonden wapens bij de moord gebruikt werden. Hij had ook zijn eerdere stelling - dat er drie schutters waren - niet herroepen.

Het hof van beroep oordeelde dan ook dat die nieuwe elementen geen reden voor een herziening zijn. Het Hof van Cassatie moet beslissen of Renard al dan niet een nieuw proces krijgt.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio