Vader riskeert 10 jaar cel voor fatale slagen aan baby

Het openbaar ministerie heeft donderdag tien jaar cel gevorderd tegen een 29-jarige man uit Ukkel die vervolgd wordt voor opzettelijke slagen aan zijn zes maanden oude zoontje met ongewild de dood tot gevolg. De beklaagde, die 26 maanden in voorhechtenis zat, liet verstek gaan. Hij raakte naar eigen zeggen niet op het Antwerpse justitiepaleis door de vakbondsacties in Brussel.

jrosquin

De beklaagde en zijn toenmalige vriendin, die destijds in Aartselaar woonden, brachten hun zoontje in de nacht van 24 op 25 augustus 2008 naar het UZA. Hij verklaarde dat het kind uit zijn handen was geglipt. Het jongetje stierf aan een zware schedelbreuk met hersentrauma. De dokters stelden ook oudere verwondingen vast en schakelden de politie in.

De beklaagde was al gekend voor eerdere feiten waarbij de baby verwondingen had opgelopen. Uit het onderzoek bleek dat hij het kind nooit gewild had. Hij zat liever te gamen dan voor de baby te zorgen.

Na de dood van het kind werd een reconstructie georganiseerd waaruit bleek dat hij het kleintje een hard vuistslag op het hoofd had gegeven in een zogenaamde grijpreflex toen het kind uit zijn handen glipte. De jongen was dan met zijn hoofd op de bedrand gevallen en op de grond beland.

Volgens het openbaar ministerie was van een ongeluk geen sprake en had hij zijn frustraties op het kind uitgewerkt omdat zijn gehuil hem gestoord had bij het gamen. De moeder van het kind vraagt ruim 20.000 euro schadevergoeding.

Het vonnis op 7 april.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio