24 uurs-optreden Kamagurka

Op 31 maart zal Kamagurka in het Stedelijk Museum van Amsterdam een 24 uur durende performance houden (van 12 uur tot 12 uur): hij zal non-stop schilderijen maken op zijn iPad.

ssimons

'Move It!' verkent de relatie tussen mobiele technologie, het museum en hedendaagse kunst, met als middelpunt een 24-uurs iPad-performance van beeldend kunstenaar Kamagurka.

Donderdag 31 maart begint hij om 12 uur op een iPad te werken, in een naast het auditorium gelegen ruimte die dienst doet als atelier. De werken worden direct afgedrukt, opgespannen en opgehangen in dezelfde zaal, zodat het publiek getuige kan zijn van een gestaag groeiende tentoonstelling.

Vrijdag 1 april, vlak voor 12 uur, zal Kamagurka de gemaakte prints publiekelijk vernietigen met een grote tuinshredder. De volgende dag publiceert NRC een groot deel van de werken in een speciale bijlage, als vergankelijk overblijfsel van de performance. De snippers worden vervolgens verbrand in de tuin van het Nationaal Glasmuseum in Leerdam en verdeeld over acht door Kamagurka ontworpen urnen die vanaf 16 april onderdeel zijn van het kunstproject Het Transparante Lichaam. Zo krijgt het werk steeds in andere vorm een nieuw leven.

www.stedelijk.nl

MEER OVER Amsterdam