Brouwerij Boelens verzevenvoudigt zijn capaciteit

Brouwerij Boelens verzevenvoudigt zijn capaciteit

Brouwerij Boelens verzevenvoudigt zijn capaciteit

Print
Sint-Niklaas - Brouwerij Boelens in de Kerkstraat in Belsele neemt een nieuwe productieeenheid in gebruik met een maximumcapaciteit van 5.000 liter bier per dag. Daarmee wordt het een volwaardige commerciële brouwerij.

Kris Boelens knoopte in 1993 terug aan met de familietraditie. Zijn streekbieren sloegen snel aan. Het begon met het honingbier Bieken. Inspelend op de actualiteit kwamen daar Wase Wolf en Pagijs bij, dat laatste naar aanleiding van de herdenking van de Boerenkrijg.

Op verzoek van Toerisme Waasland, dat de streekbierenproducent steunt, werd Waaslander gecreëerd. Recent vervoegde Tripel Klok het assortiment, verwijzend naar de Belseelse Klokkenlappers.

Boelens brouwt ook twee seizoensbieren: Kerstbier en het door de Aardbeifeesten geïnspireerde aardbeibier Prinsesken.

Export naar VS en Japan

De vraag naar de streekbieren van Boelens bleef gestaag toenemen, ook buiten de landsgrenzen. Dit zette de brouwerij ertoe aan uit te breiden en te investeren in nieuwe installaties.

Ondertussen exporteren we naar Nederland, Italië, Frankrijk, de Verenigde Staten en Japan. In deze landen zijn we goed vertegenwoordigd en gesteund door lokale invoerders die hun markt heel goed kennen. Die importeurs leren we kennen via nationale en internationale bierbeurzen waar wij onze producten kunnen voorstellen”, aldus Kris Boelens.

De uitbreiding van de capaciteit zal niet meteen leiden tot de ontwikkeling van nieuwe streekbieren. “We gaan ons toeleggen op het optimaal produceren van ons bestaande aanbod.”

Gelegenheidsbier

De oude brouwinstallatie blijft actief.

Boelens heeft er nog steeds een emotionele band mee. “Dit is mijn Spitfire. Nu moet ik met een Jumbojet leren vliegen”, lacht hij. De capaciteit van 700 liter per dag van de eerste installatie komt nog goed van pas voor het produceren van gelegenheidsbieren en testbrouwsels. Want ook op dat vlak geniet Boelens een goede faam.

“We brouwen op bestelling voor speciale gelegenheden. Ofwel werken we een bestaand recept wat bij tot een nooit eerder gebrouwen bier. Ofwel zorgen we voor een eigen etiket op een van onze bestaande bieren. Toch proberen we onze klanten keer op keer een uniek product aan te bieden”, aldus nog de brouwer.

www.brouwderijboelens.be

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio