Edegem smijt verkeer aan Kattenbroek volledig om

Edegem smijt verkeer aan Kattenbroek volledig om

Edegem smijt verkeer aan Kattenbroek volledig om

Print
Edegem - In het vooruitzicht van de verhuizing van de uitvoerende diensten van de gemeente naar de Prins Boudewijnlaan, werd een nieuw verkeersplan ontwikkeld voor de hele nabijgelegen zone.

De verhuizing van de gemeentediensten naar de Indika-site is voorzien voor het voorjaar van 2012. De site is gelegen naast een aantal sportvelden, het ecopark en een KMO-zone aan de drukke Prins Boudewijnlaan.

Om de extra verkeersdruk op te vangen, werkte het gemeentebestuur een nieuw en veiliger ontsluitingsplan uit voor het gehele gebied.

Afslagstroken

Zo komen er afslagstroken op de Prins Boudewijnlaan. In Kattenbroek wordt bovendien éénrichtingsverkeer ingevoerd, richting sportvelden. Voor het uitgaande verkeer, richting Prins Boudewijnlaan, komt er een nieuwe weg over de terreinen van Indika en O’Cool.

Ter hoogte van het ecopark wordt Kattenbroek opnieuw tweerichtingsverkeer. Fietsers en voetgangers die naar de sportvelden gaan, kunnen gebruik maken van de Terelststraat. Daarvoor komen er nieuwe wegwijzers.

Fietssuggestiestrook

Over het hele traject van de nieuwe ontsluitingsweg komt er een fietssuggestiestrook. Verder komt er op de Indika-site een parking voor honderd voertuigen. Die parking kan ook gebruikt worden bij grote sportmanifestaties.

Bij De Lijn wordt er aangedrongen op het invoeren van een buslijn. De aanleg van de wegenis start nog dit najaar, zodat het project klaar zal zijn tegen de verhuizing van de gemeentediensten.

Marc De Swert

Foto: Dirk Kerstens

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio