Aantal dossiers bij buurtbemiddeling Antwerpen verdrievoudigd

Print
Antwerpen - De dienst buurt- en burenbemiddeling van de stad Antwerpen heeft vorig jaar 207 dossiers geopend. Dat zijn er meer dan driemaal zoveel als in 2009 (61 dossiers). De stijging zou vooral te maken hebben met de toegenomen bekendheid van de dienst, die nog wordt uitgebreid met negen daartoe opgeleide vrijwilligers. Dat meldt de stad Antwerpen donderdag.

Van alle dossiers in 2010 werd 40 procent met een positief resultaat afgesloten. De meeste buren- en buurtconflicten worden nog steeds veroorzaakt door geluidshinder (35 procent). Meestal gaat het om muziek, maar ook geluiden van toestellen (televisie, klokken) en zelfs leefgeluiden, zoals het dragen van hoge hakken, leiden vaak tot burenruzies.

vrijwilligers

Sinds 2009 komt de burenbemiddeling steeds vaker in handen van vrijwilligers, die daarvoor een vijfdaagse opleiding krijgen van de stad. In 2010 werd 80 procent van alle dossiers mee opgevolgd door een vrijwillige burenbemiddelaar.

Donderdagavond ontvangen negen nieuwe vrijwilligers een certificaat in het Antwerpse stadhuis. Zij werden aangetrokken om het stijgend aantal dossiers de baas te kunnen blijven. Buurtconflicten tussen een individu of groep, en één of meerdere andere groepen, worden wel nog aangepakt door de twee voltijdse werkkrachten.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio