Markt kampeert nog tijdje in Fort 4

Markt kampeert nog tijdje in Fort 4

Markt kampeert nog tijdje in Fort 4

Print
Mortsel - Al is het langverwachte lentezonnetje dan wel doorgebroken, tien weken na de verhuizing staat de barometer bij een deel van de markt nog steeds op onweer.

Na heel wat protest van onder meer middenstandsvereniging Unimo verzoenden middenstanders en marktkramers zich in de laatste dagen van vorig jaar met een tijdelijke verhuizing van de wekelijkse woensdagmarkt naar het plein achter het stadhuis en Fort 4.

Schijnbaar in zeven haasten moest de markt daar haar toevlucht zoeken, met de werkzaamheden voor het nieuwe stadsplein die er half januari al werden opgestart.

Stof tot discussie

Van meet af aan zorgde de verhuizing voor heel wat stof tot discussie. Zo maakten op de eerste marktdag op de nieuwe locatie enkele kramers rechtsomkeer, omdat er voor hen geen geschikte plek beschikbaar was. Door aanhoudende regen was het Mortsel niet gelukt een voorlopige verharding op het middenplein aan te brengen.

Twee weken later lag die er wel, al leidde die tot meer problemen. Omdat er een wijziging van de ondergrond was gebeurd en Mortsel daarvoor geen vergunning had gekregen, legde Ruimtelijke Ordening Mortsel een bevel tot staking van de markt op die plaats op.

Bezorgd Unimo

Een maand nadat de kramers van dat middenplein als noodoplossing een nieuwe stek op Fort 4 hebben ingenomen, blijft hen dat parten spelen.

In de marktstraat vanaf de Fortstraat richting het binnenfort blijven kramers wijzen op hun afgenomen omzet. Ook Unimo toont zich bezorgd over de impact van de verhuizing van de markt. “Van onze leden hoor ik dat ze op marktdagen tien tot vijfentwintig procent minder inkomsten hebben. De verhuizing doet afbreuk aan de win-winsituatie voor markt én middenstand, wanneer die mooi aansluiten op elkaar.

Met de bouw van de ondergrondse parking die voor de deur staat, is het onze grote bezorgdheid dat er ondanks de afstand tussen Statielei en markt nog een goede, duidelijk aangegeven doorgang behouden blijft”, stelt voorzitter Danny Van Clapdurp.

Jan Van de Poel

Foto: Patrick De Roo

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio