Sportpaleis renoveert en trekt straks meer toeschouwers

Het Sportpaleis renoveert en breidt stelselmatig uit. Uiteindelijk zullen er 23.000 toeschouwers kunnen zitten.

jrosquin

In de omgeving van het Sportpaleis gonst het van de geruchten. “Na de verbouwing zijn er 4.000 plaatsen meer. Dat betekent meer overlast”, klinkt het. Maar is dat ook zo?

“Niet echt”, zegt Sportpaleisdirecteur Jan Van Esbroeck. “Onze milieuvergunning laat niet meer dan 25.000 mensen toe. Als we de theoretische capaciteit van het Sportpaleis stilaan optrekken van de huidige 18.400 naar 23.000, dan heeft dat gevolgen voor de Lotto Arena. Dan kunnen we niet in beide zalen tegelijk iets plannen. Want de Lotto Arena kan theoretisch 8.050 mensen ontvangen. Opgeteld zouden dat meer mensen zijn dan de 25.000 die zijn toegelaten.”

Vervoer

Dat maximumaantal kan vandaag dus ook al worden overschreden. Maar door de plaatsing van podia en geluidsmateriaal verkleint de capaciteit van de zalen weer een stuk.

“We moeten de mensen ook behoorlijk kunnen ontvangen”, zegt Jan Van Esbroeck. “We moeten altijd voldoen aan de milieuvergunning. Die stelt dat een deel van het publiek met het openbaar vervoer moet komen, dat de parkings worden gebruikt en de overlast wordt beperkt.”

Modern

De schaalvergroting van het Sportpaleis past in een groter renovatieproject. De vernieuwing van het dak was de eerste fase. Deze zomer wordt het balkon vervangen.

“De mensen waren snel gewend aan het comfort en de veiligheid in de Lotto Arena. Als je die bekijkt, valt meteen het verschil met het Sportpaleis op, dat werd gebouwd in 1933. In 2013 moeten we een nieuwe milieuvergunning aanvragen. Dan willen we een gebouw hebben dat moderne normen van veiligheid en comfort haalt. Daarom volgen er in 2012 en 2013 nog twee fasen voor de renovatie van de benedenverdieping.”

JVB, WIDE

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio