"Franstalige partijen zullen nu wel in hun vuistje lachen"

Franstalige partijen zullen nu wel in hun vuistje lachen

"Franstalige partijen zullen nu wel in hun vuistje lachen"

Print
N-VA betreurt de aanval van uittredend premier Yves Leterme. Dat laat partijwoordvoerder Jeroen Overmeer weten. "We vrezen dat de Franstalige partijen nu wel in hun vuistje zullen lachen met de verdeeldheid onder de Vlamingen."

Bart De Wever en co hadden eerst kritiek geuit op de regering van lopende zaken. Leterme diende donderdag van repliek in de Corelio-kranten. De West-Vlaming zei dat zijn team enkel voor het algemeen belang zorgt. Hij verklaarde ook dat De Wever tot dusver mislukt is als verkiezingstriomfator.

Lees ook: "Het probleem is dat De Wever tot dusver is mislukt"

"N-VA had liever samen met de CD&V de Franstalige partijen onder druk gezet om finaal alsnog een goed akkoord te kunnen bereiken. De vraag is of dit nu nog mogelijk is. We vragen ons bijgevolg af wat de precieze agenda is van de CD&V-ministers? We stellen immers vast dat zij ook kritiek uiten op de beslissing van hun partij in verband met de nota Vande Lanotte. Is die voor de CD&V-ministers dan wel voldoende?"

N-VA zegt het wel eens te zijn met CD&V over het feit dat de politieke impasse niet lang meer mag aanslepen. "Wat is het definitieve bod van de Franstaligen? Dat moet nu maar eens duidelijk worden. En dan is het aan elke Vlaamse partij om klaar en duidelijk aan te geven of dat voldoende is of niet. De mensen hebben stilaan recht op die duidelijkheid."

.

Nu in het nieuws