Nekkerhal is populairder dan ooit

Na een moeilijk 2010 belooft het voor de Nekkerhal een topjaar te worden. Niet alleen staan enkele evenementen die vorig jaar om budgettaire redenen moesten afhaken weer op de agenda, maar ook nieuwe organisaties vinden de weg naar de Nekkerhal.

De Nekkerhal kende in 2009 nog een topjaar. “We hadden toen een 62-tal evenementen die goed waren voor 220 evenementendagen. We realiseerden toen een omzet van meer dan 1,5 miljoen euro. Maar in 2010 ondervonden wij de weerslag van de crisis die de evenementensector zwaar trof. Niet alleen de personeelsfeesten vielen weg, ook een aantal grote evenementen moest door budgettaire redenen afhaken”, zegt directeur Vera Servaes.

“Tot onze grote vreugde stellen we vast dat de agenda voor 2011 en ook al voor 2012 nu opnieuw goed gevuld geraakt. We hebben al een vijftigtal evenementen op de agenda staan. Het aantal bezette dagen stijgt met maar liefst 28 procent en met wat nu is geboekt, komen we aan een omzet van 1,47 miljoen euro. Hiermee komen we al in de buurt van het topjaar 2009. Wellicht zullen we dat nog overtreffen, want enkele grotere manifestaties staan voorlopig nog in optie maar worden naar alle waarschijnlijkheid in de volgende weken bevestigd”, vertelt Servaes.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio