België stelt Olympische samenwerking met Brazilië voor

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité gaat samenwerken met het Braziliaans Olympisch Comité met het oog op de Olympische Spelen van 2012 in Londen en die van 2016 in Rio de Janeiro. Dat maakten Pierre-Olivier Beckers, de voorzitter van het BOIC, en zijn Braziliaanse collega Carlos Nuzman donderdag in Brussel bekend.

"We zijn in de eerste plaats tevreden dat we de Brazilianen konden overtuigen om in België te trainen voor de Spelen van Londen. We hebben natuurlijk een centrale ligging in Europa, maar daarnaast willen we ons profileren als een land met uitstekende trainingsfaciliteiten.

Knowhow

Ook andere landen lieten al hun interesse blijken om in België te trainen. Voor de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro zijn ons door het Braziliaans Olympisch Comité eveneens uitstekende faciliteiten beloofd. Tot slot zal er ook info en 'knowhow' tussen beide landen uitgewisseld worden. Als klein landje zijn we immers verplicht om zoveel mogelijk kennis op te doen als we met de toplanden willen wedijveren", verduidelijkte Pierre-Olivier Beckers.

"Onze Technische Commissie bezoekt momenteel de infrastructuur in Gent", ging Carlos Nuzman van start. "Vrijdag volgt er in aanwezigheid van IOC-voorzitter Jacques Rogge een laatste bezoek aan Gent, daarna zal onze Olympische federatie beslissen welke ploegen er naar Gent zullen komen."

Samenwerkingsverband

"Momenteel zijn we al zeker dat ons gymnastiekteam de Spelen van 2012 in Gent zal voorbereiden", zegt Nuzman. "Dit samenwerkingsverband moet ook op langere termijn bekeken worden. Tal van onze ploegen zijn immers vaak in Europa en hebben dan uitstekende trainingsfaciliteiten nodig."

Archiefbeeld: Photonews

Nu in het nieuws