Opstootjes tussen politie en betogers in Brussel (video)

Print

Opstootjes tussen politie en betogers in Brussel (video)

Enkele betogers die deelnemen aan de manifestatie in Brussel hebben de politie geprovoceerd in de Wetstraat.

De betogers gooien met projectielen naar de agenten in de Wetstraat ter hoogte van het kruispunt met de Kunstlaan. Dat meldt Ilse Van de Keere van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene.

Ook iets verder aan de Regentlaan provoceerden tientallen betogers de politie. Vakbondsmilitanten gooiden met projectielen, vooral stenen. De politie reageerde op het geweld met waterkanonnen en traangas. Rond 13.30 uur was de situatie daar weer stabiel. In nabijgelegen gebouwen sneuvelden wel wat ramen.

EU-top

Europees voorzitter Herman Van Rompuy twitterde vanop de top: "Aan de mensen die buiten betogen. Wij nemen jullie bezorgdheden ernstig. Het is niet onze bedoeling om de sociale bescherming te ontmantelen."

De betogers kwamen vanop verschillende plaatsen in Brussel naar de Wetstraat voor een Europese actiedag van het overkoepelende Europees Vakverbond. In Brussel vindt donderdag en vrijdag een Europese top plaats.

Duizenden militanten van de socialistische en christelijke vakbond betogen in Brussel tegen het "antisociaal beleid" van de Europese Unie.

Lees ook: Betoging legt verkeer in hoofdstad lam

.

Nu in het nieuws