Jonge bedrijfsleiders scoren ondanks crisis

ECX in Mechelen-Noord, een ICT-bedrijf dat in 2006 startte met vier werknemers, zal dit jaar meer dan 30 mensen in dienst hebben. Het dankt zijn succes voor een deel aan een project van Voka-Kamer van Koophandel.

svanhaezendonck

Voor het project, waarbij twintig jonge kmo’s intensief werden begeleid, heeft de Mechelse afdeling samengewerkt met de provincie Antwerpen. “Gedurende twee jaar hebben wij geprobeerd om het succes van deze kleine en middelgrote ondernemingen te bevestigen”, zegt directeur Eric Kessels. “Daarvoor hebben wij beroep gedaan op ervaren bedrijfsrevisoren en management consultants.”

Het bereikte resultaat is niet mis. “Van de twintig kmo’s is er geen enkel failliet gegaan, en dat in volle economische crisis. 55 procent van de deelnemers heeft zijn personeelsbestand zelfs verhoogd, en 15 procent slaagde erin om het te behouden”, legt Kessels uit. Hij is tevreden. “Het bewijs dat er nood is aan individuele begeleiding”, stelt de directeur.

Algemeen directeur Wim Vermeulen heeft veel gehad aan het project. "Wij hebben veel bijgeleerd over personeelsbeleid, en ons personeel is ons kapitaal", zegt hij. Bij ECX aan de Blarenberglaan werken vandaag 24 mensen. Het draait een omzet van 1,8 miljoen euro.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio