Mechelaar bericht wereldwijd over aardbevingen

Mechelaar bericht wereldwijd over aardbevingen

Mechelaar bericht wereldwijd over aardbevingen

Print
Mechelen - Op Google staat earthquake-report.com, van Mechelaar Armand Vervaeck, genoteerd als een van de topwebsites over aardbevingen. Op de dag van de aardbeving in Japan werden de pagina’s van de site meer dan 100.000 keer bekeken.

Armand Vervaeck, die een online reisbureau runt, is zich sinds de aardbeving in Haïti in de materie gaan verdiepen. “Ik was op het moment van die ramp bezig om een iPhone-applicatie te ontwikkelen voor de toerismesector waarmee toeristen info en coördinaten zouden kunnen opzoeken van bijvoorbeeld monumenten. Ik stelde toen vast dat de gegevens die daarvoor nodig zijn, ook bruikbaar zijn om te informeren over aardbevingen. Door artikels te lezen over de ramp in Haïti raakte ik er meer en meer door geïntrigeerd", vertelt hij.

In mei vorig jaar leidde dat tot de start van de iPhone-applicatie ‘Quake SOS’. Met één druk op de knop kunnen mensen wereldwijd familie en vrienden op de hoogte brengen over hun toestand als ze zich in een getroffen gebied bevinden. Of ze ongedeerd zijn of dat ze hulp nodig hebben. "Wereldwijd is de applicatie al door twintigduizend mensen gedownload", zegt Vervaeck.

earthquake-report.com.

BAR

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio