Olivier Rochus voelt geen respect

Olivier Rochus voelt geen respect

Olivier Rochus voelt geen respect

Print
Tennisser Olivier Rochus staat weer in de top 100 van de wereldranglijst. Dat heeft de Waal te danken aan zijn sterke prestaties op Guadeloupe. De kleine Rochus is nog maar eens boos op de Belgische pers omdat hij zo weinig aandacht krijgt.

De man won zeven wedstrijden op rij (challenger Guadeloupe en de voorronde van Indian Wells), maar erkenning kreeg hij daarvoor niet.

"Ik heb in Guadeloupe de titel behaald en sta nu ook weer in de top 100", aldus Rochus in meerdere kranten. "Niet slecht, maar die prestaties krijgen amper weerklank in België: geen artikel. Nul. Dat getuigt weer van een gebrek aan respect."

Rochus heeft de niet-selectie in de Daviscup nog altijd niet verteerd. "Zeker niet na wat ik tien jaar lang allemaal voor de Belgische ploeg heb gedaan."

Hij benadrukt ook dat het nog lang zal duren vooraleer de vertrouwensband tussen hem en Réginald Willems, zijn persoonlijke coach en Daviscup-kapitein, weer hersteld zal zijn.

Rochus wil echter voor België blijven spelen en droomt van een deelname aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen. "Ik wil nog twee of drie jaar spelen en hoop daarna een andere job in het tennis te vinden."

Meer sportnieuws