Celebs

Homohaters willen begrafenis Liz Taylor verstoren

Print

Homohaters willen begrafenis Liz Taylor verstoren

De homohaters van de Westboro Baptist Church willen de begrafenis van actrice Elizabeth Taylor verstoren. Taylor heeft zich jarenlang ingezet voor de homogemeenschap en was betrokken bij de strijd tegen aids. Ze overleed woensdag op 79-jarige leeftijd.

Margie Phelps, dochter van de oprichter van Westboro Baptist Church, liet op haar Twitterpagina weten dat er tijdens de begrafenis van de Hollywoodlegende een demonstratie georganiseerd zal worden.

De kerkgemeenschap vindt homoseksualiteit "de uiterste belediging van god". Zelfs bij christelijke organisaties in de VS is Westboro Baptist Church erg omstreden. Hun bijnaam is niet voor niets "the most hated family of America".

Elizabeth Taylor zal begraven worden naast haar ouders, Francis en Sara Taylor, op het Pierce Brothers Westwood Village Memorial Park Cemetery in Los Angeles. Ook Marilyn Monroe, Roy Orbison, Farrah Fawcett, Dean Martin en Truman Capote kregen daar hun laatste rustplaats. Wanneer de uitvaart doorgaat, is nog niet bekend.

Lees ook: Elizabeth Taylor (79) overleden

NIET TE MISSEN