Hulpverleners moeten voor garage kunnen parkeren

Hulpverleners moeten voor garage kunnen parkeren

Hulpverleners moeten voor garage kunnen parkeren

Print
Mechelen - De stad Mechelen onderzoekt of het mogelijk is om zorgverleners toestemming te geven om voor een garage te parkeren. In Brussel bestaat het systeem reeds.

Het is thuisverpleegkundige Bart Dubin die het probleem onlangs aankaartte, en het idee lanceerde om het Brusselse project ook in de Dijlestad in te voeren. Schepen van Mobiliteit Karel Geys neemt het nu over. “Voor zorgverleners uit de (para)medische sector is het niet altijd evident om een parkeerplaats te vinden. Daarom willen wij onderzoeken of het mogelijk is om voor deze beroepsgroep een uitzondering te maken”, zegt hij.

Net als Dubin ziet hij wel wat in het systeem van ParkingPlus. Bewoners kunnen ervoor kiezen om solidair te zijn en een sticker te kleven op hun garagepoort. Op die sticker staat een parkeerverbod en de boodschap dat zorgverstrekkers wel mogen parkeren. Op de sticker staat ook het gsm-nummer van de hulpverlener vermeld, zodat eigenaars altijd hun garage kunnen in- of uitrijden. “Als dit systeem er effectief komt, zou dat een fantastische zaak zijn”, reageert Dubin.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio