1/2

Op dieet? Vaarwel vriendinnen

Vrouwen die op dieet gaan, kunnen zich best voorbereiden op heel wat jaloerse reacties. Volgens de Britse journaliste Sasha Slater voelen heel wat dames zich bedreigd wanneer een vriendin afvalt.

"Vrouwen zijn er bijzonder goed in om hun vrouwelijke medemensen in te schatten. Wanneer ze dikker zijn als hen vormen ze een minder grote bedreiging voor hen. Ze zijn minder snel in staat om hun man in te pikken en daardoor hun 'overlevingskansen' te beperken. Wanneer die ene dikke vriendin echter begint af te vallen, kunnen de jaloerse reacties al eens komen bovendrijven", aldus Slater.

Sommige vrouwen gaan zelfs zo ver, dat ze hun vriendin proberen vetmesten. "Wanneer je op dieet bent, zal het wellicht eens gebeuren dat een vriendin een negatieve opmerking geeft. Sommigen vinden je plots 'jezelf' niet meer, anderen voelen zich zogezegd 'beledigd' omdat je geen dessert met hen wilt delen. Dat zijn allemaal trucjes om je terug op je oude, vertrouwde en veilige gewicht te krijgen."

Enige oplossing? "Breken met deze vriendinnen, of ze tenminste een tijdje te mijden. Totdat jij op een aanvaardbaar gewicht zit, en je al die kritiek beter kan slikken zonder dat je dieet in gevaar komt."

Beeld: Photonews

NIET TE MISSEN