Omega Pharma-Lotto na collectieve offday: "Geen paniek"

Omega Pharma-Lotto was woensdag de grote afwezige in de finale van Dwars door Vlaanderen. De ploegleiding maakt zich met het oog op de hoogmis van volgende week zondag nog geen zorgen.

kscherpenberg

Philippe Gilbert startte gisteren niet. De rol van kopman was zo voor Jürgen Roelandts, maar de voormalige Belgische kampioen stelde teleur. Zijn licht ging uit na 150 kilometer koers. "Ik weet niet waarom. Misschien was ik nog niet hersteld van Milaan-Sanremo", aldus Roelandts nu. De renner mikt zijn pijlen nu op de E3-prijs.

Uiteindelijk maakte slechts één Lotto-renner deel uit van de grote groep die in Waregem voor de zege ging. Het ging om de Duitser Marcel Sieberg. Diens landgenoot André Greipel ontbrak ook vooraan.

"We mogen de renners niet afrekenen op deze ene dag. Iedereen kan eens een offday hebben", aldus ploegleider Herman Frison (foto). "Ik heb er geen verklaring voor waarom het niet goed was. Maar dit is geen reden om ons vragen beginnen te stellen of in paniek te slaan."

Gilbert stelt in een column in een krant van De Persgroep dat de E3-prijs en Gent-Wevelgem veel belangrijker zijn en dat er nog conclusies moeten worden getrokken.

De Sportman van het jaar zal ook niet starten in de Driedaagse De Panne-Koksijde zoals eerder was vermeld. "Vergeet niet dat hij het nog tot Luik-Bastenaken-Luik moet trekken. Nee, hij rijdt nog één koers voor de Ronde: Gent-Wevelgem. Dat moet volstaan", is Dirk De Wolf duidelijk in een Corelio-krant.

MEER OVER Philippe Gilbert

Meer sportnieuws