Jeugdhuis Pagode viert veertigjarig bestaan

Jeugdhuis Pagode viert veertigjarig bestaan

Jeugdhuis Pagode viert veertigjarig bestaan

Print
Schilde - Ooit ging jeugdhuis Pagode van start in de kelders van Sint-Wijbrecht (nu Wonderwijzer; nvdr) aan de Schoolstraat, maar ondertussen is het oude tramgebouw aan de Turnhoutsebaan al jaren de vertrouwde stek van Pagode en hiermee ook van heel wat jongeren uit de gemeente. Enkele jaren geleden werd het gebouw door het gemeentebestuur nog volledig gerenoveerd en dit jaar bestaat het jeugdhuis veertig jaar. Het jubileum wordt dit weekend in en rondom het jeugdhuis uitgebreid gevierd.

Tijdens dit feestweekend wil het jeugdhuis een erg breed publiek aanspreken. “Vrijdagavond mikken we voornamelijk op de jeugd en spelen er verschillende DJ’s”, vertelt voorzitster Lore Cox. “Zaterdag komen er vanaf drie uur groepjes optreden, hetgeen voornamelijk oudere leden zal aantrekken. In de late uurtjes spel er terug DJ’s en die zullen iedereen ongetwijfeld aan het swingen zetten. Zondag sluiten we af met een lekkere brunch.”

Het bestuur van het jeugdhuis wil van dit weekend een reüniemoment maken voor alle leden, die het jeugdhuis in al die jaren heeft gehad. “Groepen en DJ’s zijn bijvoorbeeld allemaal mensen die ooit in Pagode gezeten hebben”, vertellen de bestuursleden. “Daarenboven wordt er geen inkom gevraagd, worden er gratis vaten gegeven en wordt de drank verkocht aan democratische prijzen. Maar natuurlijk moet je geen lid geweest zijn : Iedereen is welkom.”

Info : Jeugdhuis Pagode, Turnhoutsebaan 279, 2970 Schilde; Vr 22/03 (vanaf 21u00); Za 23/03 (vanaf 15u00); Zo 24/03 (vanaf 11u00) Brunch (leden 1 €; niet-leden 3 €)

Sebastiaan RUBBERECHT

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio