"Het probleem is dat De Wever tot dusver is mislukt"

Het probleem is dat De Wever tot dusver is mislukt

"Het probleem is dat De Wever tot dusver is mislukt"

Print
Premier Yves Leterme (CD&V) pikt de kritiek van N-VA-voorzitter Bart De Wever op de regering van lopende zaken niet. De West-Vlaming spoort nu op zijn beurt de Antwerpenaar aan zijn verantwoordelijkheid op te nemen en een nieuwe regering te vormen.

"Het probleem is niet lopende zaken", dient Leterme het Vlaamse stemmenkanon van repliek in de Corelio-kranten. "Het probleem is dat Bart De Wever tot dusver mislukt is. Wij besturen zo goed en zo kwaad als het kan."

Het boegbeeld van CD&V stelt eveneens vast dat een vijfde van de regeerperiode al achter de rug is en dat De Wever nog niets met zijn verkiezingsoverwinning heeft aangevangen. "Men slaagt er niet in om een akkoord te maken en een regering te vormen."

Leterme vindt het dan ook niet correct dat De Wever het hem kwalijk neemt dat hij voor het algemeen belang zorgt. De premier zegt eveneens dat hij met zijn begrotingssanering en meerjarenbegroting de druk van de financiële markten van België af wil houden.

"Als Bart De Wever de verrotting zou hanteren om druk te zetten, zou ik dat zeer perfide vinden", gaat de eerste minister nog verder. "Zo'n verrottingslogica zou ingaan tegen het belang van de mensen. Het enige wat ik hem wil zeggen, is: neem uw verantwoordelijkheid."

Leterme wil met zijn CD&V wel niet toetreden tot een nieuwe federale regering zonder N-VA.

Beeld: PhotoNews

.

Nu in het nieuws