Europees jongerenparlement in Antwerpen

Van 13 tot 19 maart streek het Europese jongerenparlement neer in Antwerpen. Een honderdtal Europese jongeren tussen 16 en 18 jaar werkte aan resoluties over stadsproblemen. Op de slotdag gaven ze die resoluties aan de Antwerpse jeugdschepen Leen Verbist en Axel Buyse, Algemeen vertegenwoordiger van de Vlaamse Regering bij de Europese Unie.

jrosquin

Het Erasmian European Youth Parliament werd georganiseerd in het kader van Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad. De jongeren kwamen uit 12 Europese landen en vormden comités over verschillende stadsproblemen zoals economie, onderwijs, milieu en werkgelegenheid. Op woensdag 16 maart bespraken de jongeren op het ‘Meet The Boss’-event hun ideeën met Antwerpse politici en vertegenwoordigers van de haven.

Hierna schreven ze resoluties waar de laatste twee dagen over gestemd werd. Op de slotdag namen Leen Verbist en Axel Buyse de resoluties in ontvangst. Sponsor Ernst & Young deelde ook twee awards uit aan de meest welbespraakte jongeren van de groep. De gelukkige winnaars waren Ben Goldstein uit Engeland en Oísin Kidney uit Ierland.

© 2011 – StampMedia – Liesbeth Vermaercke

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio