"LDD kan alleen niet winnen tijdens Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen"

LDD zal volgend jaar niet op de kieslijsten staan bij de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. Dat maakte Jurgen Verstrepen bekend tijdens een interview met Gazet van Antwerpen.

jlenaerts

Volgens Verstrepen, boegbeeld van LDD in Antwerpen, maakt zijn partij alleen geen schijn van kans tegen Patrick Janssens (sp.a), Bart de Wever (N-VA) en Filip Dewinter (Vlaams Belang). Hij wil met andere partijen een rechtse stadslijst samenstellen.

Dewinter wil over zo'n lijst nadenken en geeft toe dat daarover in het verleden al is gepraat. "Maar burgerlijk rechts - Open Vld en CD&V - heeft die uitdaging nooit aangedurfd", klinkt het in dezelfde krant.

Einde LDD?

Jurgen Verstrepen wijst er ook op dat zijn partij Libertair Direct en Democratisch in perceptie niet meer bestaat. "We worden genegeerd en komen in de debatten niet aan het woord", klinkt het. Hij vreest dan ook het einde van de partij. Volgens hem moet LDD op zoek naar andere formules om het liberale programma te realiseren "want dat programma is sterker dan de figuur van Jean-Marie Dedecker alleen".

Lees het volledige interview in de weekendkrant van Gazet van Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Jurgen Verstrepen